Som udgangspunkt bruger vi to standard prøvesteder, afhængigt af hvilken afdeling du går på.
Køreskolen har følgende teori-prøvested: Billedskærervej 13, 5230 Odense M
Fælles for begge afdelinger skal du medbringe følgende til din teoriprøve:
1) Prøven har normalt en varighed på ca. en halv time.
2) Prøven er skriftlig og gennemføres ved forevisning af en tilfældigt udvalgt serie blandt Rigspolitiets godkendte teoriprøvesæt med indtalte spørgsmål og svarmuligheder samt tilhørende afkrydsningsskema til besvarelse. Teoriprøven foregår på enkelte prøvesteder digitalt.
3) Ansøger, der på grund af særlige forhold, der skal være dokumenteret, ikke kan aflægge sædvanlig skriftlig prøve, kan henvises til en specialprøve, hvor den tilsynsførende fx oplæser spørgsmålene eller standser prøven mellem hvert spørgsmål. Teoriprøveserierne og afkrydsningsskemaerne anvendes ligeledes under specialprøven. Ordblindhed kan ikke begrunde en specialprøve.
4) Prøvelokalet lukkes ved fastsat mødetid. Ansøgere, der møder for sent, og efter at prøven er begyndt, kan ikke få adgang til prøvelokalet og skal beramme ny prøve mod betaling.
5) Før prøven bliver ansøgerne vejledt om prøvens gennemførelse og vilkår, herunder hvordan afkrydsningsskemaet skal udfyldes, og det indskærpes, at brug af hjælpemidler ikke er tilladt.
6) Under prøven har kun tilsynsførende og ansøgere adgang til prøvelokalet.
7) Resultatet af prøven skal meddeles straks efter prøvens bedømmelse. Ansøger skal have oplyst, hvilke emner i undervisningsplanen der er fejlagtigt besvaret.
Teoriprøven foregår på følgende måde:
Under dette afsnit får du de vigtigste husketing du skal have styr på inden teoriprøven. Har du yderligere spørgsmål til noget af det så kontakt din kørelærer for yderligere svar på dine spørgsmål
Tættere bebygget område 50 km/t
Udenfor tættere bebygget område 80 km/t
Motorvej 130 km/t
Motortrafikvej 80 km/t
Bus 80 km/t
Lastbil 80 km/t
Bil med anhænger 80 km/t
Traktor 40 km/t – OBS må dog ikke køre på motorvej!
Vær opmærksom på at nogle busser og biler med anhænger kan være tempo 100 godkendt, de må derfor køre 100 km/t i stedet for 80 km/t
Højeste promille tilladt i blodet er 0,50. Hvis du dog ikke er indblandet i færdselsuheld.
Hvis du er indblandet i færdselsuheld, må din promille højst være 0,00.
Vær opmærksom på dette!
Du må aldrig overlade din bil til andre som er påvirket, hverken af narkotika eller alkohol.
Medicin kan også være farligt.
En blanding af spiritus og medicin eller narkotika kan være endnu værre og meget farligt
Man overhaler altid venstre om, medmindre forankørende tydeligt med tegn (blinklys) og placering viser at vedkommende skal til venstre.
Hvis der er cykelsti på din højre side, må du ikke komme ud på denne. Lige meget om forankørende viser at han skal til venstre. Være OBS på dette
Generelt: Du må ikke være til fare for nogen når du standser eller parkere. Standsning og parkering skal som hovedregel altid ske uden for kørebanen og i kørselsretningen i højre side.
Standsning: Enhver hensætning af et køretøj i mindre end tre minutter. Med eller uden fører. Standsning gælder også ind- og udstigning, og af- og pålæsning uanset varighed.
Parkering: Enhver hensætning af et køretøj i mere end 3 minutter, med eller uden fører.
Her skal du holde tilbage for alt hvad der kommer fra både højre og venstre side. Du behøver ikke nødvendigvis at komme ned at holde helt stille ved hajtænderne, kun hvis der er dårlige oversigtsforhold eller hvis der er fuldt stop!
Man har ubetinget vigepligt ved hajtænder, hvis tavlen for ubetinget vigepligt er til stede eller ved fuldt stop. Hvis man kører over en fortovskant, cykelsti, ud eller ind fra et grundstykke/ejendom, parkeringsplads, en tank eller fx en markvej.
Betyder at du skal holde tilbage for alt hvad der kommer fra din højre side. Men husk samtidig at være opmærksom på om kørende fra din venstre side, kender deres vigepligt og holder tilbage.
Du har højre vigepligt, hvis der ikke er ubetinget vigepligt, der ingen afmærkning er på vejen eller nogen tavler, der fortæller dig noget andet.
Husk at du aldrig må være til ulempe når du har vigepligt. Hvis du har været til ulempe, har du derved ikke overholdt din vigepligt.
Husk denne til teoriprøven. Hvis politimanden står med ryg eller bryst mod dig, må du ikke kører. Har han en arm i vejret betyder det gult, og du skal gøre klar til at kører. Først når politimanden står med siden til dig, er der grønt i krydset og du må kører.