Adresse:
Østre stationsvej 27, 5000 Odense C
Telefonummer
+45 50 20 30 38
E-mail
Kontakt@mrdrive.dk

Kørekort i Odense

Er det blevet din tur til endelig at få kørekortet i hus, så du kan køre rundt med vennerne? Og er både du og dine forældre ved at sondere terrænet i forhold til hvilke muligheder, der findes for at tage kørekort B i Odense? Hos Mrdrive kan du på en sjov og lærerig måde lære at køre bil og få styr på alt det teoretiske og praktiske, der er forbundet med at køre bil. Så hvis du skal til i gang med at tage kørekort B, kan du roligt læse videre her og blive klogere på, hvorfor Mrdrive er det oplagte valg, når der skal tages kørekort i Odense. Vi hjælper dig helt over målstregen – bl.a. med vores tips til køreprøven.

Hvad er kørekort B?

Kørekort B, kørekort kategori B, kørekort lovpakke – kært barn har mange navne. Men fælles for alle navne er, at denne type kørekort gælder til personbiler. Med et kørekort B må du faktisk køre både en person- og varebil på op til 3.500 kg og med plads til maks. ni personer. Kørekort kategori B er således den type kørekort, du skal tage som førstegangserhverver, hvis du gerne vil have mulighed for at køre bil.

Kørekort B er også kendt som kørekort lovpakke, og det skyldes, at dette kørekort indeholder den danske lovpakke i forbindelse med kørekort til personbil. Der er nemlig en række krav, der skal opfyldes, når du skal tage kørekort B, for at du må køre bil på de danske og udenlandske veje.

Derfor indeholder vores pakke til kørekort B følgende:

 • 16 praktiske lektioner med øvelseskørsel på vej
 • 4 lektioner på manøvrebane
 • Ubegrænset teoriundervisning
 • 4 lektioner på køreteknisk anlæg

Kørekort B hos Mrdrive

Foruden lovpakken indeholder kørekort til kategori B hos Mrdrive følgende:

 • Elevportal med gratis adgang til online prøver
 • Sjov og spændende undervisning med hyggesnacks
 • Leje af bil til første køreprøve

Hos Mrdrive gør vi rigtig meget ud af, at det skal være sjovt og spændende at lære at tage kørekort B, og derfor vil du også opleve masser af humor og sjove aktiviteter i din undervisning. Vi tror nemlig på, at vi derigennem kan hjælpe dig til at blive den bedst mulige bilist efter din køreprøve.

Når du tilmelder dig et af vores hold til kørekort B, er der en række ting, du skal sørge for at have styr på hurtigst muligt. Det er blandt andet lægeerklæring og pasfoto samt førstehjælpskursus. Disse tre ting samt prøvegebyr til politiet i forbindelse med teori- og køreprøve er nemlig ikke med i prisen for kørekortet og er således omkostninger, der kommer ved siden af. Har du inden for et år taget førstehjælpskursus, gælder dette stadig i forbindelse med dit kørekort, og ellers tilbyder vi hos Mrdrive et 8 timers førstehjælpskursus inklusiv forplejning her.

Hvad koster et kørekort i Odense?

Hos Mrdrive har du mulighed for at tage kørekort i Odense (lovpakken) for kun 15.000 kroner. Oveni de 15.000 kroner kommer også omkostninger til lægeerklæring, pasfoto, prøvegebyr til politiet og førstehjælpskursus. Det vil typisk løbe op i omegnen af 2.150-2.400 kroner ekstra, alt efter hvad lægeerklæring og pasfoto koster der, hvor du får det lavet, og står du ikke lige og har beløbet nu og her, tilbyder vi også finansiering af kørekort her.

Føler du dig klar til at starte på kørekort til personbil? Så tag springet med Mrdrive – vi står klar til at hjælpe dig med at blive klar til et liv bag rattet.

VELKOMMEN TIL DET RIGTIGE VALG!

Høj beståelsesprocent

Byens fedeste skolevogne

Imødekommende kørelærer

*KAMPAGNEPRIS RESTEN AF 2022 - KUN I ODENSE

Indtast rabatkodenVINTERODENSE” under kommentarer ved tilmelding for at opnå din rabat

Kørekort kategori b

KUN 15.000kr* 14.000kr*


16 praktiske lektioner

Øvelseskørsel på vej

Elevportal

Gratis adgang til online prøver

Sjov undervisning

Masser af humor og aktiviteter

Leje af bil til køreprøve

1. køreprøve inkl. (600kr)


Manøvrebane

4 lek. på kravlegård

Teoriundervisning

Ubegrænset teori

Gratis forplejning

Altid plads til en hyggesnack

Køreteknisk anlæg

4 lek. på glatbane

Placeret i hjertet af Odense

Teori i Odense Banegård center

Find ledigt hold nu!

Omkostninger udover lovpakken

Lægeerklæring og pasfoto

Estimeret pris ca. 450-700kr. afhængigt af din læge

Prøvegebyr til Færdselsstyrelsen(1000kr)

Gebyret til fstyr betales kun én gang såfremt du består teori- og køreprøve i første forsøg. (Selvfølgelig 😀 )

Førstehjælpskursus (700kr)

8-timers obligatorisk førstehjælpskursus afholdes på køreskolen. Inkl. forplejning

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Eventuelle ekstraomkostninger

Er der behov for ekstra kørelektioner afregnes der 600kr. inkl. moms pr. kørelektion.

Leje af skolevogn til evt. ekstra køreprøve: 600kr. inkl. moms (Første køreprøve er gratis, inkluderet i lovpakken)

Hvornår må jeg begynde at tage kørekort?

Du må først påbegynde undervisningen 3 måneder før du fylder 17 år, altså når du er 16 år og 9 mdr gammel. Du kan tidligst aflægge teoriprøve 1 måned før du fylder 17 år. Den praktiske prøve må tidligst aflægges den dag du fylder 17 år.

Hvor lang tid tager et kørekort?

Et normalt kørekort tager ca. 12-14 uger, men behovet vil typisk være individuelt.

Hvis du ønsker kan du tilmelde dig et af vores turbohold, tager ca 4-6 uger, så står du med dit kørekort klart i hånden.

For generhververe kan du dog generhverve dit kørekort rimelig hurtigt, kontakt os for nærmere tidsforløb

Hvis du har ønsker for speciel undervisning kan tiden ligeledes variere.

Må jeg holde pause undervejs?

Det korte svar er, JA, dog maks 3 måneder.  Dette er dog generelt set ikke noget vi vil anbefale. Men læs lige med her:

 1. For at kunne overholde princippet om integreret teoretisk og praktisk undervisning samt for at sikre en optimal køreuddannelse skal  undervisningsforløbet være sammenhængende. Der må derfor ikke være ophold i køreuddannelsesperioden af længere varighed.
 2. Ansøgere, der er fraværende i køreuddannelsesperioden i mere end tre måneder, skal påbegynde køreundervisningen på ny.
 3. Ansøgere, der i løbet af køreuddannelsesperioden er fraværende i højst 4 lektioner af 45 minutters varighed i teorilokale (teoretiske emner), kan på særlige vilkår selv gennemgå de manglende emner ved selvstudium.

Hvor lang tid er kørekortet gyldigt?

Som udgangspunkt indtil du fylder 70 år. Derefter skal det fornys med et nyt pasfoto i borgerservice.

 1. Kørekort til kategori B udstedes med en gyldighedstid på 15 år.
 2. Når dit kørekort er ved at udløbe, skal du henvende dig til et af landets kommuner, som vurderer om betingelserne for fornyelse af kørekort er opfyldt.
 3. Når du indleverer din ansøgning til en af landets kommuner, skal du dokumentere din identitet. Du skal derfor medbringe dit eventuelt tidligere udstedte kørekort af EU-modellen eller dit gyldige pas. Hvis du ikke har det, skal du i stedet medbringe din originale dåbs-, navne- eller fødselsattest, sundhedskort eller andet egnet legitimation, samt billedlegitimation.

Hvordan foregår teoriprøven?

 1. Prøven er skriftlig og gennemføres ved forevisning af en tilfældigt udvalgt serie blandt Rigspolitiets godkendte teoriprøvesæt med indtalte spørgsmål og svarmuligheder samt tilhørende afkrydsningsskema til besvarelse.
 2. Prøvelokalet lukkes ved fastsat mødetid. Ansøgere, der møder for sent, og efter at prøven er begyndt, kan ikke få adgang til prøvelokalet og skal beramme ny prøve mod betaling.
 3. Resultatet af prøven skal meddeles straks efter prøvens bedømmelse. Ansøger skal have oplyst, hvilke emner i undervisningsplanen der er fejlagtigt besvaret.

Hvordan foregår køreprøven?

 1. Den kørselstid, der afsættes til bedømmelse af ansøgerens færdigheder og adfærd i trafikken, må ikke være under 25 minutter ved den praktiske prøve til kategori B. Ud over kørselstiden skal der afsættes tid til kontrol af ansøgerens identitet, oplysning om prøvens forløb, kontrol af køretøjets udstyr, gennemførelse af baglænskørsel, evaluering af prøveforløbet mv. Prøvetiden kan om nødvendigt forlænges og kan afbrydes, hvis ansøgerens kørefærdighed er meget ringe.
 2. Prøven i kørsel gennemføres med den prøvesagkyndige ved siden af ansøgeren i en godkendt skolevogn, som ansøgeren selv skal stille til rådighed. Kørelæreren kan, medmindre ansøgeren eller den prøvesagkyndige har væsentlige indvendinger imod det, overvære prøven fra bilens bagsæde.
 3. Som led i prøvestedets kvalitetssikring af den praktiske prøve kan yderligere en prøvesagkyndig efter forudgående orientering af kørelæreren overvære prøven.
 4. Under prøven anses ansøgeren som bilens fører med deraf følgende ansvar og forpligtelser.
 5. Enkelte mindre alvorlige fejl kan ikke i sig selv medføre, at prøven bedømmes som ikke-bestået, idet ansøgerens kørsel skal vurderes som helhed.
 6. Resultatet af prøven skal meddeles straks efter prøvens afslutning. Ansøgere, der ikke har bestået, skal have oplyst, hvilke færdighedskrav i undervisningsplanen der ikke er tilfredsstillende opfyldt.

Hvad betyder ubegrænset teoriundervisning?

Loven lægger op til, at du ikke må holde for lange pauser. Hvis du bliver nød til at stoppe, eller på anden grund ikke kan komme i køreskolen et stykke tid, skal du starte helt eller delvis op igen.

Du får ved første tilmelding i køreskolen 3 mdr online teoriadgang og den ubegrænsede teoriundervisning omfatter ialt 6 mdr.

Hos Mrdrive Aps kan du til en hver tid vælge at opdele betaling af dit kørekort i rater. Betaler du på én gang pålægges du ingen gebyrer. Vælger du ratebetaling tillægges et symbolsk administrationsgebyr på 100kr. pr. betaling. Ratebetaling foregår på følgende måde:

OBS: KORT FØR OPSTART SENDES MODTAGER DU EN FAKTURA MED ET DEPOSITUM PÅ 500KR. Depositum skal indbetales for at bekræfte din tilmelding på holdet. Har du indbetalt depositum trækkes det fra den samlede totalpris på 15.000kr. Betales kørekortet i rater modregnes de 500kr fra sidste rate.

 1. ratebetaling betales senest til første teoriaften (5.000kr) + 100kr adm. gebyr
 2. ratebetaling betales en måned efter (5.000kr) + 100kr adm. gebyr
 3. ratebetaling betales ved sidste teoriaften  (4.500kr – depositum modregnet)  + 100kr adm. gebyr

OBS: Hvis du ikke indbetaler depositum inden holdstart forsøger vi at kontakte dig. Hvis dette ikke lykkedes frameldes du holdet, så pladsen kan gå til en anden elev. Du bedes derfor reagere på den første faktura du får fra os.

Betaling kan også foretages på en gang. Betaling modtages over bankoverførsel, mobilepay, dankort samt kontanter. Ved spørgsmål kontakt os pr. telefon eller mail.

Når du tilmelder dig et hold er der praktiske ting du skal sørge for at du har styr på hurtigst muligt:

 1. Pasfoto
  Vi anbefaler du henvender dig til en professionel fotobutik som kan klare opgaven for dig. Se politiets guide på: Politiets guide til pasfoto
 2. Lægeattest
  Henvend dig til din egen læge og bed om en lægeerklæring. Prisen er variabel fra læge til læge ca pris plejer at være 450-650kr.
 3. Færdselrelateret førstehjælps bevis
  Må maksimalt være 1 år gammelt. Hvis du ikke har et førstehjælpsbevis eller det er blevet for gammelt kan vi hjælpe dig med dette på køreskolen. Pris 600kr. inkl. moms

Såfremt du skal til at tage dit kørekort som 17-årig skal du hurtigst muligt sørge for at udfylde en samtykkeerklæring af en eller begge af dine forældre eller værge. Du kan downloade samtykkeerklæringen her: P23

HOLDOVERSIGT & TILMELDING

Har du spørgsmål eller oplever du problemer med din tilmelding?
Så kontakt os på +45 50 20 30 38

Call Now ButtonRing til os nu!